Новини

Під керівництвом першого заступника Голови Держгірпромнагляду України

перевірено комбінати компанії FEREXPO

Перший заступник голови Держгірпромнагляду України Віктор Шайтан очолив засідання Колегії Криворізького гірничопромислового територіального управління за підсумками планових всебічних перевірок ВАТ «Полтавський ГЗК» та ТОВ «Єрестівський ГЗК».

Саме роботу адміністрації даних підприємств щодо забезпечення промислової безпеки та охорони праці протягом червня поточного року перевіряла комісія під керівництвом першого заступника голови Держгірпромнагляду. До роботи комісії долучались начальник теруправління, начальники інспекцій, інспекторський склад Криворізького теруправління та представники інспекторського складу теруправління Полтавської області.

Підводячи підсумки перевірок Віктор Шайтан висловив враження від відвіданих на передодні виробничих об'єктів ПАТ «Полтавський ГЗК» та ПАТ «Єрестівський ГЗК». Відзначив позитивну тенденцію комбінатів в нарощуванні обсягів виробництва, процесу реконструкції та технічного переоснащення підприємств задля удосконалення своєї роботи.

Зокрема перший заступник голови Держгірпромнагляду, начальник відділу нагляду в гірничодобувній промисловості та за вибуховими роботами Володимир Галімулін, начальник Криворізького теруправління Костянтин Корольов в супроводі технічних директорів комбінатів відвідали оглядові майданчики кар'єрів де ознайомилися з роботою автоматичної системи управління гірничо-транспортним комплексом та сучасною гірничодобувною технікою (великовантажні автосамоскиди вантажопідйомністю 180т., 220т., гідравлічні навантажувачі вантажопідйомністю 36м3, бурові верстати Атласкопка-питвайтер). Відвідали гірничо-збагачувальну фабрику де спостерігали процес магнітної сепарації та познайомились з роботою з виробництва окатишів.

Але разом з тим, керівникам та головним фахівцям комбінатів, запрошених до роботи Колегії, вказали на найбільш суттєві порушення, які виникали у перевіряючих в ході перевірки.

Так інспекторів турбує факт не виконання вимог правил безпеки під час ведення робіт на перевантажувальних пунктах де не витримуються робочі параметри майданчиків, допускається заїзд допоміжних транспортних засобів та розвантажування в нейтральних зонах.

На підприємстві не вирішено питання щодо укомплектування великовантажних кар'єрних самоскидів HITACHI та Komatsu пристроями блокування (сигналізації) підняття кузова під високовольтною лінією.

Підіймались питання своєчасності усування несправності залізничної колії, стрілочних переводів та забезпечення безпечного виконання маневрових робіт локомотиво-складацькими бригадами скороченої чисельності.

Досить гостро члени Колегії обговорювали питання дотримання двома підприємствами нормативних вимог допуску підрядних організацій до виконання ремонтних робіт об'єктів виробництва. На сьогоднішній день кількість працівників підрядних організацій становить 50% від чисельності працюючих на самому підприємстві, і рівень травматизму в підрядних організаціях значно вище рівня травматизму працівників комбінатів.

Дане зауваження обґрунтував в своїй доповіді і начальник територіального управління Полтавської області. Разом з тим Сергій Щербак дав позитивну оцінку роботі комбінатів в питаннях охорони праці, особливо відзначив реакцію адміністрації на випадки травматизму.

Загалом, фахівці як Криворізького так і Полтавського теруправлінь дійшли висновку, що сьогодні дані підприємства в питаннях організації та забезпечення безпечного ведення робіт та експлуатації обладнання працюють задовільно і впевнено можуть бути взірцем для споріднених підприємств України.

Довідка

Всебічну перевірку проведено відповідно до плану роботи Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.




До списку новинВпередНазад