Новини

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Черкаській області перевірено сім суб'єктів господарювання щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці на автогазозаправних станціях та пунктах під час заправки автомобілів зрідженим газом. Підставою для перевірки став вибух 22 квітня цього року на трасі Київ-Черкаси на автозаправній станції «БРСМ-Нафта» ТОВ «БЕЛ ОІЛ» у Переяслав-Хмельницькому, в результаті якого загинуло шестеро людей.

Під час перевірок виявлено 54 порушення вимог нормативно-правових документів. Зокрема, деякі АГЗП введено в експлуатацію з порушенням державних будівельних норм та Правил безпеки систем газопостачання України; АГЗП не забезпечено технологічними схемами обладнання; особи, відповідальні за справний стан і безпечну експлуатацію посудин, не перевіряють записи у змінному журналі; посадові особи не контролюють роботу операторів. Під час заправки автомобілів не контролюється стан газобалонного обладнання (ГБО); обслуговувальний персонал АГЗП не реєструє в експлуатаційному журналі перевірки спрацювання запірно-скидальних клапанів (ЗСК) шляхом короткочасного їх відкриття; не видаються наряди-допуски на проведення внутрішнього огляду посудин, що працюють під тиском; не перевіряється запірна арматура на газопроводах і обладнанні АГЗП.

За матеріалами перевірок фахівцями теруправління видано обов'язкові до виконання приписи про усунення виявлених порушень. За допущені порушення законодавства з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто дев'ять посадових осіб. Заборонено експлуатацію АГЗП ТОВ «Екоенергосвіт» (м. Київ), яка розташована у м. Золотоноша Черкаської області.




До списку новинВпередНазад