Новини

Державні інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Миколаївській області плідно працюють у складі робочої групи з координації проведення літнього оздоровчого сезону 2014 року в Березанському районі Миколаївської області.

З 27 травня до 13 червня перевірено десять баз відпочинку у с. Коблево на додержання вимог законодавства про охорону праці. Виявлено 29 порушень (з них 9 — з експлуатації машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки). Серед найбільших порушників: оздоровчий комплекс «Голубой факел», бази відпочинку «Лазурний», Янтарная», «Мечта».

З 10 до 18 червня перевірено бази відпочинку у селах Рибаківка та Лугове (загалом 13 суб'єктів господарювання). Виявлено 62 порушення, з яких 6 — з експлуатації машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки. Чимало порушень зафіксовано під час експлуатації атракціонів підприємствами: ПП «Сенько В. С.», ФОП «Руденко», ПП «Потриваєв О. О.» (має найбільшу кількість порушень), ПП «Фоюдс».

27 червня було перевірено п'ять суб'єктів господарювання у селах Коблево та Рибаківка. Виявлено 33 порушення вимог нормативно-правових актів. Особливо «відзначилися» порушеннями ТОВ «Юна-Сервіс» та ТОВ «Скай Драйв Україна».

Основні порушення, які були виявлені під час перевірок: власники не погоджують з органами місцевого самоврядування місця встановлення атракціонів; оператори атракціонів та їх помічники не проходять медичні огляди; оператори атракціонів не ведуть журнали щоденного огляду; керівники та працівники атракціонів не проходять навчання з охорони праці; власники не отримують дозволи на експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Миколаївській області зобов'язало голову районної комісії вжити заходів за матеріалами проведених перевірок. Крім того, на ім'я прокурора Березанського району надіслані повідомлення про виявлені порушення вимог законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці на підприємствах: ТОВ «Юна-Сервіс», ФОП «Бриль», ФОП «Отченашенко», ПП «Потріваєв», ПП «Фоюдс», ФОП «Мартинчик», ПП «Сенько», ТОВ «Скай Драйв Україна», ФОП «Руденко».




До списку новинВпередНазад