Новини

За І півріччя 2014 року державними інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області проведено 7 всебічних перевірок суб'єктів господарювання та 1445 перевірок виробничих об'єктів суб'єктів господарювання з питань безпечного ведення робіт та експлуатації обладнання.

Виявлено 10955 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, із яких усунуто 84% порушень.

В зв'язку із виявленням порушень, що створюють загрозу життю і здоров'ю працівників, посадовими особами теруправлінням направлено 41 позовну заяву до адміністративного суду щодо призупинення (зупинення, обмеження) виробництва та виконання робіт.

Судом прийнято 21 рішення про зупинення експлуатації 109 одиниць обладнання, яке працювало із порушеннями. Крім того, керівниками підприємств самостійно призупинено експлуатацію 53-х одиниць обладнання за результатами їх перевірок.

До адміністративної відповідальності за порушення вимог чинного законодавства з охорони праці та охорони надр з накладенням штрафу притягнуто 909 працівників, із яких 233 — перші керівники суб'єктів господарювання.

За 6 місяців пточного року до органів прокуратури направлено 3 подання про порушення законодавства про охорону праці.

На колегіях територіального управління заслухано керівників 12-ти підприємств, де сталися нещасні випадки зі смертельним наслідком.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад