Новини
Державні інспектори державної інспекції нагляду в АПК, СКС, гірничого нагляду, транспорті та зв'язку територіальногоуправління Держгірпромнагляду у Миколаївській області плідно працюють у складі робочої групи по координації проведення літнього оздоровчого сезону 2014 року в Березанському районі Миколаївської області. Зупинимось на інформації щодо перевірок баз відпочинку та атракціонів, які експлуатуються на курортах Березанського району.
З 27 травня по 13 червня на додержання вимог законодавства про охорону праці були проведені перевірки десяти баз відпочинку у с. Коблево. До інформаційної довідки теруправління, яка вимагає вживання заходів з боку голови робочої групи, внесено відомості про 29 порушень (з них 9 — щодо експлуатації машин, механізмів та устаткування підвивщеної небезпеки). Перелік найбільших порушників: оздоровчий комплекс «Голубой факел», бази відпочинку «Лазурний», Янтарная», «Мечта».
З 10 по 18 червня перевірялисьбази відпочинку у с. Рибаківка та с. Лугове: «Зміна», «Перлина», «Дорожник», «Море», «Медик», «Колосок», «Южная», «Лугове», «Єлань» (загалом 13 субєктів господарювання). Кількість виявлених порушень — 62, у тому числі стосовно експлуатації машин, механізмів та устаткування підвивщеної небезпеки — 6. Характерними порушеннями є нехтування вимог організації робот з питань охорони праці. Чимало порушень зафіксовано в експлуатації атракційної техніки підприємствами: ПП «Сенько В. С.», ФОП «Руденко», ПП «Потриваєв О. О.» (має найбільшу кількість порушень), ПП «Фоюдс».
27 червня було перевірено пять субєктів господарювання у с. Коблево та с. Рибаківка: ФОП «Мартинчик» (бабут кенго), ТОВ «Юна-Сервіс» (надувна гірка), ФОП «Отченашенко» (надувна гірка), ТОВ «Скай Драйв Україна» (розважальна канатна дорога), ФОП «Бриль» (надувна гірка, фантастік джамп, батут). Виявлено 33 порушення вимог законів та інших нормативно-правових актів. Особливо «відзначилися» порушеннями ТОВ «Юна-Сервіс» та ТОВ «Скай Драйв Україна».
Як вже зазначено, територіальне управління Держгірпромнагляду у Миколаївській області вимагає від голови районної комісії вжити заходів за результатами проведених перевірок. Крім того, на імя прокурора Березанського району надіслані повідомлення про встановлені порушення у роботі з питань дотримання вимог законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці з боку підприємств: ТОВ «Юна-Сервіс», ФОП «Бриль», ФОП «Отченашенко», ПП «Потріваєв», ПП «Фоюдс», ФОП «Мартинчик», ПП «Сенько», ТОВ «Скай Драйв Україна», ФОП «Руденко».

Автор: Прес-центр Держгірпромнагляду у Миколаївській області



До списку новинВпередНазад