Новини

Зниження рівня виробничого травматизму під час експлуатації транспортних засобів, аварійності на дорогах та підвищення ефективності нагляду за дорожнім рухом — має стати результатом співпраці наглядових органів та органів місцевого самоврядування.

Про це наголошено на семінарі-нараді, яка відбулася у Бердянську за ініціативи територіального управління Держгірпромнагляду у Запорізькій області та за участі представників Бердянської міської ради, управління ДАЇ, керівників підприємств транспортної галузі та обласного Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.

Зазначалося, про збільшенням рівня травматизму під час експлуатації транспортних засобів. За п'ять місяців поточного року сталося 11 нещасних випадків, в тому числі два зі смертельними наслідками, тоді, як за аналогічний період минулого року сталося вісім випадків, жодна людина не загинула.

Основними причинами нещасних випадків є порушення правил дорожнього руху, вимог експлуатації транспортних засобів, вимог інструкцій з охорони праці та посадових інструкцій. Наголошувалося, що ці недоліки свідчать про низький рівень контролю за дотриманням вимог безпеки під час роботи на лінії, недостатню кваліфікацію працівників, які керують транспортними засобами, неналежне проведення інструктажів та навчання з охорони праці.

З метою покращення стану охорони праці та запобігання виробничому травматизму під час експлуатації транспортних засобів суб'єктам господарювання рекомендовано: посилити контроль за дотриманням вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів; не допускати формального проведення водіям інструктажів, щорічного спеціального навчання та перевірки знань з охорони праці; встановити контроль за дотриманням режиму праці та відпочинку водіїв та проходженням ними обов'язкових медичних оглядів, а також веденням журналів оперативного контролю.

Учасники наради домовилися про співпрацю та використання усіх важелів впливу для досягнення єдиної мети — запобігання аваріям та нещасним випадкам, пов'язаним з використанням транспортних засобів.




До списку новинВпередНазад