Новини

Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» затверджено новий порядок проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, а також нове типове положення про громадську раду при органах виконавчої влади.

Відповідно до затверджених документів, громадськість отримає більш дієвий інструмент залучення до формування та реалізації державної політики, зокрема, органи влади мають обов'язково проводити консультації з громадськістю з певних питань, а громадські ради стають більш дієвими виборними колегіальними консультативно-дорадчими органами.

Громадські ради утворюються для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Членами громадської ради можуть бути представники інститутів громадянського суспільства:
— громадських
— релігійних
— благодійних організацій
— професійних спілок та їх об'єднань
— творчих спілок
— асоціацій
— організацій роботодавців
— недержавних засобів масової інформації
— інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства.

Наказом громадської ради при територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Житомирській області від 01.07.2014р. №-0634 затверджено склад ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів за участі інститутів громадянського суспільства для утворення громадської ради при територіальному управлінні Держгірпромнагляду.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад