Новини

На порозі жнива. Щоб незабаром духмяний хліб безпечно потрапив на наші столи — на Тернопільщині триває активний етап підготовки до їх проведення. Не залишаються осторонь й працівники Держгірпромнагляду у Тернопільській області.

Впродовж квітня — червня державні інспектори з охорони праці територіального управління перевірили 20 суб'єктів господарювання, які займаються зберіганням та переробкою зерна, стану готовності до приймання ними врожаю 2014 року. Перевірено елеватори, комбікормові заводи, млини, комбінати хлібопродуктів щодо функціонування служби охорони праці та інших служб технічної підтримки підприємств, додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, інструкцій з безпечного ведення робіт, витрат на охорону праці у 2013 році, наявність комплексних заходів для досягнення встановлених нормативів з охорони праці та ін.

Виявлено 267 порушень вимог нормативних актів з охорони праці.

Серед найбільш характерних порушень, виявлених в окремих сільгосппідприємствах області, наступні: не проведено щорічне навчання та перевірку знань з охорони праці працівників, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою; працівники не в повному обсязі забезпечені спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту; виробниче обладнання експлуатується без захисного огородження небезпечних зон; не проведено чергової перевірки технічного стану автомобілерозвантажувачів; потребує ремонту частина огороджень площадок для обслуговування технологічного обладнання; при виконанні зварювальних робіт застосовуються саморобні електродотримачі; лазові та завантажувальні люки не закриті на замок та ін.

Призупинено експлуатацію обладнання, виконання робіт, машин та механізмів на 42 сільськогосподарських підприємствах. До адміністративної відповідальності притягнуто 15 працівників, з них 8 керівників.




До списку новинВпередНазад