Новини

Волинські аграрії розпочали зернозбиральні роботи

На Волині відбулася тематична нарада-семінар з питань організації проведення жнив. Захід проходив на базі фермерського господарства «Аміла» Турійського району за участю голови облдержадміністрації, заступника голови обласної ради, голів райдержадміністрацій, районних рад, директора департаменту агропромислового розвитку, керівництва теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області, начальників інших контролюючих органів, керівників агропромислових підприємств.

Учасникам наради представили організацію жнив у ФГ «Аміла», ознайомили з роботою зерносушильного комплексу, машино-тракторного парку, а також продемонстрували авіацію сільськогосподарського призначення. Голова облдержадміністрації зауважив, що у господарстві дбають про своїх працівників, створюючи їм безпечні умови праці, забезпечуючи належним санітарно-гігієнічним та медичним обслуговуванням.

Під час наради обговорено актуальні питання організації безпечного проведення зернозбиральних робіт в області. Зокрема, у виступі керівництва теруправління відмічено, що минулого року під час жнив не було зареєстровано жодного випадку травмування працівників. З метою недопущення травматизму у поточному періоді керівникам сільгосппідприємств та фермерських господарств наголошено на забезпеченні постійного контролю за належним технічним станом зернозбиральної техніки, дотриманням вимог безпеки поблизу охоронних зон повітряних ліній електропередач, організацією змінної роботи працівників, проведенням медоглядів водіїв транспортних засобів, визначенням безпечних місць ремонту, відпочинку та приймання їжі, дотриманням вимог техногенної безпеки тощо.

На підведенні підсумків наради-семінару відбулося вручення дипломів керівникам агропромислових підприємств за участь у XXVI Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2014».




До списку новинВпередНазад