Новини

Згідно направлення на проведення перевірки проведено планову перевірку цеху по обробці природного каменю, який знаходиться в м.Коростишів. Перевірку здійснено на предмет дотримання вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці, виконання робіт підвищеної небезпеки, а також ведення робіт, пов'язаних з використанням і переробкою мінеральної сировини.

Під час даної перевірки виявлено 17 порушень законодавства з охорони праці, які створюють загрозу життю працівників підприємства. Основними з них є: відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, не проведений попередній і періодичний медичний огляд працівників, відсутня експлуатаційна документація на обладнання, працівники, які виконують роботу підвищеної небезпеки, не проходять щорічне спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці, навантажувач не пройшов реєстрацію в територіальному органі спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з промислової безпеки та охорони праці, керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів.

У зв'язку із виявленими порушеннями передбачено негайне припинення наступних видів робіт: налагодження, ремонт, технічне обслуговування машин, механізмів, устаткувань підвищеної небезпеки, розпилювання блоків природного каменю, а також експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки: технологічне обладнання з переробки природного каменю, вантажопідіймальні крани і машини, технологічні транспортні засоби, що підлягають реєстрації в територіальних органах Держгіпромнагляду.

На підставі виявлених порушень вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки у тер управління є підстави звернення до суду з позовом про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду. Керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад