Новини

Фахівці служб охорони праці підприємств металургійної галузі при Криворізькому гірничопромисловому теруправлінні познайомились з роботою служби охорони праці ТОВ «ВСМПО ТИТАН Україна». Дана зустріч відбулась в рамках засідання постійно діючої Громадської Ради, яка вже вкотре збирається на виробництві.

Досвід роботи Ради безпосередньо на виробничих об'єктах довів, що побачене своїми очима дає більше можливості для сприйняття, аналізу та подальшого впровадження побаченого на своїх підприємствах.

Робота Ради розпочалася за круглим столом де в ході конструктивної бесіди обговорювались пріоритетні напрямки роботи в питаннях охорони праці характерні для всіх підприємств металургійної галузі. Зупинились на аналізі травматизму на даних підприємствах, які сталися протягом поточного року. Зокрема начальник державної інспекції нагляду у металургії, котлонагляді та за підйомними спорудами Криворізького теруправління Олександр Волохов в своїй доповіді зазначив, що протягом 2014 року на підприємствах металургійної галузі піднаглядних Криворізькому ТУ зареєстровано 20 випадків загального травматизму та одне травмування зі смертельним наслідком.

До роботи Ради було запрошено страхового експерта з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Нікополі М. Гаврилок. В своїй доповіді експерт підіймав питання ведення розслідування нещасних випадків та здійснення страхових виплат працівникам, які працювали за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, всі бажаючі мали можливість отримати вичерпні відповіді на незрозумілі питання з даної теми.

В ході практичної частини зустрічі члени Ради мали нагоду спостерігати за процесом трубозварювального виробництва на ТОВ «ВСМПО ТИТАН Україна». Зокрема познайомились з роботою високопродуктивного обладнання німецької фірми «SMS-MEER» для холодного пільгеровання труб та роботою комплектних трубозварювальних ліній.




До списку новинВпередНазад