Новини

Ініціативу Криворізького гірничопромислового територіального управління щодо впровадження на гірничорудних підприємствах уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС) підтримало ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Директор заводу-виробника ДП «Петровський завод вугільного машинобудування» (м. Донецьк) Віктор Брюм презентував дану систему, зробивши акцент на можливості індивідуального підходу до особливостей кожного об'єкта підприємства.

Враховуючи, що підприємство з повним металургійним циклом включає коксохімічне, гірничозбагачувальне виробництво, шахтоуправління з підземного видобутку руди і металургійне виробництво, яке складається з аглодоменного, сталеплавильного і прокатного переділів, його керівництво зацікавилось даною системою з метою запобігання впливу людського фактора на небезпечних ділянках виробничого процесу.

Головні фахівці гірничого департаменту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», провідні фахівці УТАС, керівництво теруправління, науковці обговорили можливості даної системи для підприємства, враховуючи його багатофункціональність. Зокрема, наголосили на першочерговому впровадженні системи під час розробки кар'єрів, а також для контролю стану гідротехнічних споруд підприємства.

Відповідаючи на запитання присутніх, Віктор Брюм запропонував організувати вивчення особливостей роботи системи безпосередньо на заводі-виробнику та відвідати Центр комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості.




До списку новинВпередНазад