Новини
Територіальне управління Держгірпромнагляду в Одеській області тривалий час намагається звернути увагу керівництва ПАТ «Одесаобленерго» та Мінпаливенерго України на стан промислової безпеки та охорони праці на підприємстві.
Фахівцями територіального управління під час перевірок підрозділів ПАТ «Одесаобленерго» було виявлено численні порушення вимог нормативно — правових актів з питань охорони праці, як в частині організації виконання робіт, так і під час експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.
До цих пір підприємство не отримало дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Крім того, технічний огляд та експертне обстеження машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на підприємстві не проводиться.
Позачерговий технічний огляд устаткування, пошкодженого в результаті надзвичайної ситуації природного характеру в 1 кварталі 2014 року у встановленому порядку не проведено.
Персонал, який виконує роботи з підвищеною небезпекою, не забезпечено засобами захисту у повному обсязі.
Наслідком незадовільного стану системи управління охороною праці підприємства є нещасний випадок, який стався з робітником Великомихайлівського РЕМ. 25 червня 2014 року під час виконання ремонтних робіт на обладнанні підстанції напругою 35 кВ в селі Велике Плоське, внаслідок ураження електричним струмом загинув електрослюсар Великомихайлівського РЕМ ПАТ «Одесаобленерго».
Посадових осіб підприємства було неодноразово притягнено до адміністративної відповідальності; до ПАТ «Одесаобленерго» та Мінпаливенерго України були направленні подання щодо відповідності займаним посадам посадових осіб підприємства та ін.., але стан промислової безпеки у стратегічно важливому підприємстві залишається на незадовільному рівні.



До списку новинВпередНазад