Новини

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду в Одеській області проведено перевірку підрозділів ПАТ «Одесаобленерго» щодо безпечного виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.

Під час обстеження товариства виявлено численні порушення нормативно — правових актів з охорони праці. Зокрема, підприємство немає дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Крім того, технічний огляд та експертне обстеження даного обладнання не проводиться. Позачерговий технічний огляд пошкодженого устаткування в результаті стихії ще в I кварталі 2014 року не проведено. Персонал, який виконує роботи з підвищеною небезпекою не забезпечено засобами захисту у повному обсязі.

Наслідком незадовільного стану функціонування системи управління охороною праці на підприємстві став нещасний випадок у червні цього року з робітником Великомихайлівського РЕМ під час виконання ремонтних робіт на обладнанні підстанції напругою 35 кВ (ураження електрострумом).

Неодноразово за допущені порушення, посадові особи підприємства були притягнуті до адміністративної відповідальності. Окрім того, до ПАТ «Одесаобленерго» та Мінпаливенерго України направлялися подання щодо відповідності займаним посадам посадових осіб підприємства. Але й досі стан промислової безпеки на стратегічно важливому підприємстві залишається незадовільним.




До списку новинВпередНазад