Новини

Теруправлінням Держгірпромнагляду у Херсонській області проведено всебічну перевірку суб'єктів господарювання Голопристанського району. Всього обстежено 25 підприємств, з яких 11 агропромислового комплексу та 14 соціально-культурної сфери.

Під час перевірок виявлено 569 порушень законодавства з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 22 посадові особи, у тому числі 14 перших керівників.

Зокрема з'ясовано, що у Голопристанській райдержадміністрації відсутній структурний підрозділ з охорони праці та відповідне Положення про систему управління охороною праці. Деякі члени постійно діючих комісій з перевірки знань з охорони праці самі не пройшли відповідного навчання.

Окремі підприємства не отримали дозволи на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в органах Держгірпромнагляду та не провели ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки.

Ряд сільгосппідприємств не проводить планові технічні обслуговування автотранспортних засобів, експлуатують технічно несправне обладнання та з незакритими механізмами, що обертаються.

В окремих навчальних закладах району експлуатуються саморобні водогрійні котли, без будь-яких документів та опосвідчення; не проведено технічне обстеження підземної частини газопроводу.

За результатами перевірки голові Голопристанської райдержадміністрації рекомендовано забезпечити належний контроль за виконанням вимог законодавства з охорони праці на підприємствах району.

Виконання виданих приписів у встановлені терміни контролюється територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Херсонській області.




До списку новинВпередНазад