Новини

Теруправлінням Держгірпромнагляду у Херсонській області проведено всебічну перевірку суб'єктів господарювання Голопристанського району. Всього обстежено 25 підприємств, установ та організацій, з яких 11 агропромислового комплексу, та 14 соціально-культурної сфери.

Під час перевірок виявлено 569 порушень законодавства з охорони праці, до адмінвідповідальності притягнено 22 посадові особи, у тому числі 14 перших керівників.

Зокрема з'ясовано, що у Голопристанській райдержадміністрації відсутній структурний підрозділ з охорони праці та відповідне Положення про систему управління охороною праці.

Система управління охороною праці не функціонує у ПВКФ «Вера», ФГ «Дана», ПрАт ім. Покришева, ПСП «Україна», Рибальченській ЗОШ, Рибальченському та Чулаківському дитячих навчальних закладах. Деякі члени постійно діючих комісій з перевірки знань працівників щодо охорони праці самі не пройшли відповідного навчання (ФГ «Дана», ПСП «Україна», Залізнопортовська ЗОШ, Бехтерський, Пам'ятненський та Чулаківський ДНЗ).

ПрАт ім. Покришева, ПСП «Україна» та СТОВ «Росія» не отримали дозволи на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в органах Держгірпромнагляду. Окремі підприємства не провели ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки.

Ряд сільгосппідприємств не проводять планові технічні обслуговування автотранспортних засобів, несвоєчасно здійснюють техогляд автотракторної та сільськогосподарської техніки, експлуатують технічно несправне обладнання з незакритими кожухами частин механізмів, що обертаються.

В окремих навчальних закладах району не призначаються відповідальні особи за виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, експлуатуються саморобні водогрійні котли, без будь-яких документів та опосвідчення, не проведено технічне обстеження підземної частини газопроводу вводу низького тиску до опалювальних.

За результатами перевірки голові Голопристанської райдержадміністрації запропоновано забезпечити належний контроль за станом охорони праці на підприємствах району. Виконання виданих приписів у встановлені терміни контролюється територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Херсонській області.




До списку новинВпередНазад