Новини
Це з'ясовано під час комплексної перевірки Теофіпольського району. Зокрема, окремими підприємствами не отримано дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

На ряді підприємств не розроблене Положення про навчання, інструктаж та перевірку знань з питань охорони праці. До виконання робіт підвищеної небезпеки та робіт, які потребують професійного добору допущені працівники без висновку психофізіологічної експертизи. Роботодавцем не організовано проведення періодичного медичного огляду працівників, зайнятих на важких роботах. Працівники не проходять вступний, первинний та повторний інструктаж з питань охорони праці. Не забезпечені у відповідності до норм спецвзуттям, спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту. Не ознайомлені з планами-графіками проведення навчання з питань охорони праці.

Типовим порушенням є не розроблення переліку інструкцій, які діють на підприємстві, на підставі затвердженого по товариству штатного розпису. Не розроблення комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.

Також на окремих підприємствах не ведеться електротехнічна документація електроустановки. Не укомплектовано її діелектричними засобами захисту, не проведено опосвідчення стану безпеки та профілактичні вимірювання.

Виявлені поодинокі випадки, коли не проведена ідентифікація об'єкта підвищеної небезпеки. Не розроблений, у встановленому порядку, План локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій тощо.



До списку новинВпередНазад