Новини

Всебічну перевірку Миколаївського управління магістральних аміакопроводів щодо виконання на підприємстві вимог Закону України «Про охорону праці» проведено за участі представників центрального апарату Держгірпромнагляду, територіальних управлінь у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Донецькій та Луганській областях.


Членами комісії з перевірки стан промислової безпеки та охорони праці на виробничих об'єктах і в службах підприємства визнано задовільним.
Підсумки перевірки підбито на нараді, яку провів заступник Голови Держгірпромнагляду України Степан Дунас. Він зазначив, що, зважаючи на значну кількість аварій не лише в Україні, а й у світі на підприємствах хімічної промисловості, необхідно більше уваги приділяти питанням промислової безпеки у даній галузі.

Заступник Голови акцентував увагу на необхідності активізувати роботу з управління ризиками. Потрібно провести ідентифікацію ризиків, виявити усі небезпечні види робіт, кваліфікувати їх, розробити заходи з управління ризиками по кожному напряму. Також треба більш активно залучати до профілактичних заходів службу охорони праці.

Наголошено, що Держгірпромнагляд рекомендуватиме підприємствам хімічної галузі забезпечити працівників сучасними протигазами, насамперед, для роботи у небезпечних зонах. Особливу увагу звернуто на обов'язковість діагностування технічного стану аміако- та трубопроводів, а також на виконання комплексних заходів за результатами обстежень. Підприємству слід розробити та ввести в дію автоматизовані електронні системи, так як всі об'єкти підвищеної небезпеки планується найближчим часом ввести до єдиної бази даних Держгірпромнагляду. База сприятиме унеможливленню аварій.

Поінформовано, що аналіз причин трагедій свідчить, що більшість з них обумовлена незадовільною якістю експертних обстежень. Тому необхідно контролювати експертні організації та проводити розслідування, враховуючи результати експертизи.

На нараді наголошено, що питань, над якими необхідно працювати чимало.

Довідка.

Магістральний трубопровід «Тольятті-Одеса», який обслуговує теруправління Держгірпромнагляду у Миколаївській області пролягає через Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську та Одеську області. Загальна довжина українського відрізку аміакопроводу 1248 км. Проектна потужність аміакопроводу — 2,52 млн.т/рік.




До списку новинВпередНазад