Новини

У ДП «Головний навчально-методичний центр Держгірпромнагляду України» (ДП «ГНМЦ») 24-25 червня 2014 року відбувся семінар-практикум на тему: «Підготовка і проведення внутрішнього аудиту систем менеджменту охорони праці та промислової безпеки на підприємстві».


Основна мета семінару — вироблення практичних вмінь та навичок з розробки та впровадження процедури проведення внутрішнього аудиту систем менеджменту охорони праці та промислової безпеки на підприємстві.

Учасниками семінару стали керівники та фахівці підприємств, спеціалісти кадрових служб та служб охорони праці, а також експерти технічні з промислової безпеки, що представляли підприємства з різних регіонів країни, зокрема: ТОВ «КБ ІНДУСТРІЯ», ЗБРНКФ «Механізатор», ПАТ «Гідросила», ВП «Хмельницька атомна електростанція», ПАТ Харківська ТЕЦ-5, ПАТ «РІВНЕ АЗОТ», ТОВ Центр сертифікації «ТИСК ПЛЮС», ТОВ «ЦОП «Новатор-сервіс», ПП «Електроперспектива». Також у роботі взяли участь представники експертно-технічних центрів Держгірпромнагляду України.

Під час семінару було надано практичні рекомендації стосовно визначення завдань діяльності підрозділів щодо підготовки проведення внутрішнього аудиту систем менеджменту охорони праці та промислової безпеки на підприємстві, визначення цілей програми внутрішнього аудиту та формування аудиторських груп.

Детально розглянуто методи збору та аналізу об'єктивних доказів щодо стану системи менеджменту охорони праці та промислової безпеки на підприємстві, проведено навчання з оформлення необхідних документів та складання об'єктивних аудиторських висновків.

Фахівцями були надані конкретні поради щодо усунення виявлених невідповідностей.

У рамках семінару проведено два тренінги: «Формування у працівників відношення до внутрішнього аудиту систем менеджменту охорони праці та промислової безпеки як до виявлення причин загрозливої ситуації, а не пошуку винного» та «Мистецтво постановки доцільних питань під час проведення внутрішнього аудиту систем менеджменту охорони праці та промислової безпеки на підприємстві».
Перед слухачами виступили досвідчені фахівці — аудитори ТОВ «Хелікс» та ТОВ «ТЮФ РАЙНЛАНД Україна».
На закінчення семінару традиційно підбили підсумки. Всім учасникам були видані сертифікати міжнародного зразка та матеріали семінару.




До списку новинВпередНазад