Новини

Серед присутніх були представники теруправління Держгірпромнагляду у Чернігівській області, керівники підприємств, спеціалісти з охорони праці, фахівці з питань організації заходів цивільного захисту від УДСНС України у Чернігівській області, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Чернігівської ОДА та управлення з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Чернігівської міської ради, фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.

Основними завданнями семінару та тренувань було доведення до учасників вимог нормативно-правових актів щодо організації хімічного захисту, навчання працівників, підвищення фахової підготовки спеціалістів підприємств Чернігівщини та обмін досвідом у сфері захисту працівників хімічно-небезпечних виробництв.

У показовому об'єктовому тренуванні, яке відбулось на території компресорного цеху підприємства, було задіяне спеціалізовану аварійно-газорятувальну групу ПАТ «САН ІнБев Україна» та рятувальників з ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України». Учасникам семінару продемонстровано дії аварійно-рятувальних формувань під час ліквідації аварії з викидом пари аміаку.

Учасники семінару отримали пояснення щодо кожного етапу навчального заходу від фахівців УДСНС у Чернігівській області та обговорили з представниками теруправління вимоги «Правил устройства и безопасной эксплуатации аммиачных холодильных установок».

Довідка

В Чернігівській області налічується 15 підприємств, які застосовують аміак у холодильних установках, та 2 — такі, що застосовують кислоти. У роботі аміачної установки ПАТ «САН ІнБев Україна використовується біля 6 т аміаку.

ПАТ «САН ІнБев Україна» є одним з трьох українських підприємств компанії Anheuser-Busсh InBev, яка входить у п'ятірку найбільших світових виробників харчової продукції. На підприємстві побудована ефективна система управління охороною праці: останній нещасний випадок трапився більше 6 років тому.




До списку новинВпередНазад