Новини
На колегії територіального управління проаналізовано стан охорони праці в дитячих та інших оздоровчих закладах Київщини.

Зазначалося, що всього перевірено 25 закладів. Під час обстеження увага приділялася питанню організації безпечного функціонування таборів у літній період та підготовці до опалювального сезону 2014/2015.



З'ясовано, що керівниками закладів певною мірою виконуються вимоги Закону «Про охорону праці» під час оздоровлення дітей.

Разом з тим, під час перевірок виявлено низку порушень нормативно-правових актів з охорони праці, а саме: не попиляні сухі гілки дерев, що знаходяться на території дитячих санаторіїв та поблизу дитячих майданчиків («Лісний», «Салют»); не розроблений графік технічного обслуговування та ремонту об'єктів та обладнання системи газопостачання (ДС «Чайка»); не ведеться агрегатний журнал з даними про виконані ремонти, ревізії, налагодження газового обладнання котельні (ДС «Чайка»); не проводиться технічний огляд і технічне обслуговування об'єктів системи газопостачання (ДС «Орлятко»); не проведено технічне опосвідчення котлів котельні (ДС «Орлятко»; не проведено спеціалізованою організацією перевірку технічного стану димового і вентиляційного каналів котельні і харчоблоку (ДС «Орлятко»); не затверджена власником схема руху автотранспортних засобів та не встановлені знаки швидкості руху по території оздоровчих закладів (ДОК «Дніпро» с. Козин та ДЗО «Зміна» с. Пилиповичі); не проводиться періодичний огляд, ремонт і чистка розподільчих електрощитових, щитові не замкнуті, не розроблено повний перелік інструкцій з охорони праці відповідно до штатного розпису (ДТ «Ювілейни» та ДЗО «Зміна») тощо.

За допущені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 14 посадових осіб, у тому числі 7 керівників.



Начальник територіального управління Ігор Шумелюк наголосив: «Обладнання не повинно експлуатуватися, якщо несе загрозу життю та здоров'ю, перш за все, дітей. Воно має бути зупинено».

З метою організації безпечного відпочинку дітей, а також усунення існуючих порушень, колегія зобов'язала фахівців державних інспекцій посилити контроль за дотриманням оздоровчими закладами нормативно-правових актів з охорони праці. Також вирішено продовжити перевірки дитячих закладів щодо підготовки до опалювального сезону.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад