Новини
Саме так оцінили на колегії територіального управління організацію роботи керівництва товариства з охорони праці за результатами перевірок структурних підрозділів, які проведено у зв'язку із зростанням рівня травматизму.



Зазначалося, що протягом 2012 — 2013 років в АТ «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» сталося чотири нещасні випадки, один з яких зі смертельним наслідком.
Проведений аналіз травматизму засвідчує, що одним із головних недоліків у роботі з персоналом є недостатня навченість працівників вимогам з охорони праці та неякісно розроблені інструкції з охорони праці.

Наголошувалося, що керівництвом підприємства та керівниками структурних підрозділів не належним чином виконуються посадові обов'язки, про що засвідчили перевірки та спеціальні розслідування.

Зокрема, основними причинами трьох випадків травматизму з працівниками сигаретного цеху є невиконання вимог інструкцій з охорони праці, посадових інструкцій та порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, машин та механізмів. А нещасного випадку зі смертельним наслідком — незадовільний технічний стан автонавантажувача; порушення вимог безпеки під час експлуатації автонавантажувача; порушення вимог особистої безпеки потерпілим.

Начальник теруправління Ігор Шумелюк підкреслив: «Щоб унеможливити нещасні випадки на виробництві необхідно працювати на випередження, а не проводити фінансово витратну профілактичну роботу після трагедії».




Також на засіданні колегії поінформовано про підсумки перевірок, а саме: виявлено 23 порушення вимог нормативно-правових атів з охорони праці, заборонено експлуатацію автонавантажувачів, відсторонено від робіт машиністів сигаретного цеху. До адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб (керуючого технічною службою А. Іванова, начальника сигаретного цеху О.Сологуба, начальника відділу матеріально технічного забезпечення В. Савичева, начальника транспортного відділу В.Козерода, провідного спеціаліста з охорони праці, пожежної безпеки та довкілля С. Єлісеєва).

На колегії прийнято рішення про попередження голову правління АТ "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" М. Пеннера про персональну відповідальність за створення здорових і безпечних умов праці на виробництві. А також зобов'язано керівництво протягом тижня розробити додаткові заходи із запобігання нещасних випадків та погодити з теруправлінням; удосконалити функціонування системи управління охороною праці; щокварталу проводити підсумкову нараду з керівниками та спеціалістами виробничо-технічних служб щодо забезпечення здорових і безпечних умов праці за участю представника Держгірпромнагляду.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад