Новини
Наповнення та обмін побутових газових балонів повинні здійснюватися тільки через мережу газонаповнювальних станцій і газонаповнювальних пунктів, проміжних складів балонів, спеціалізованих магазинів з продажу газу, що здійснюють реалізацію газу у побутових балонах, які отримали відповідний дозвіл Держгірпромнагляду.

Держгірпромнагляд попереджає:
— Наповнення балонів, не призначених для використання на автотранспорті, на АГЗС (АГЗП) забороняється!(П.4.8.57 НПАОП 0.00-1.20.-98 «Правила безпеки систем газопостачання України»);

— Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою особою, яка зобов'язана їх дотримуватися, карається обмеженням волі на строк до трьох років!(Ст.272 Кримінального кодексу України).

Також неправильне використання газобалонних установок та неналежне їх наповнення взимку може призвести до особливо тяжких наслідків.

Держгірпромнагляд застерігає усіх суб'єктів господарювання, що використовують у своїй діяльності газ пропан-бутан: для його безпечної експлуатації необхідно користуватися послугами спеціалізованих підприємств газового господарства, які гарантуватимуть правильне наповнення балонів та їх герметизацію. Наповнення балонів на автомобільних газових заправках, що не мають спеціального обладнання для контролю ступеню наповнення ваговим методом, заборонено і становить смертельну небезпеку.

Нагадаємо, влаштування газобалонних установок скрапленого вуглеводневого газу в ресторанах та кафе допускається лише за проектною документацією, що має відповідати вимогам чинних Державних будівельних норм, Правил безпеки систем газопостачання України та інших нормативних актів. На зберігання та застосування балонів повинен бути оформлений дозвіл Держгірпромнагляду.

Відповідальність за технічний стан і безпечну експлуатацію газових балонів та газового обладнання у підприємствах торгівлі покладається на їх власників. Особи, винні у порушенні Правил безпеки систем газопостачання України, несуть дисциплінарну, адміністративну, матеріальну або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.



До списку новинВпередНазад