Новини

Незважаючи на складну ситуацію в державі підприємства працюють стабільно без збоїв. На підприємствах Вінниччини звичний режим роботи. Щодо аргопромислової галузі, то вже розпочато підготовку до посівної кампанії. Аргарії області готують техніку до весняно-польових робіт.

Аби допомогти уникнути під час виконання робіт нещасних випадків, інспектори тер управління надають керівництву підприємств та й самим працюючим методичну допомогу. Проводячи планові перевірки та виявляючи певні порушення, працівники Держгірпромнагляду убезпечують працюючих їх травмувань.

Впродовж минулого тижня інспекторами теруправління Держгірпромнагляду по Вінницькій області було охоплено 47 підприємств, на яких виявлено низку порушень номативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Найбільше порушень виявлено на підприємствах агропромислового комплексу та на підприємствах, які використовують газ та займаються газопостачанням, а також на об'єктах котлонагляду та у будівельній галузі.

Так, під час перевірки ДП «Вінницьке лісове господарство» було виявлено, що трьом вантажопідіймальним машинам не проведено черговий технічний огляд, двом козловим кранам закінчився термін експлуатації. На підприємстві не призначено осіб відповідальних за безпеку робіт, які виконуються в електроустановках.

У ТОВ «Гайсинський молокозавод» роботи працівниками проводились без навчання та перевірки знань. Підприємство не отримало дозвіл на виконання зварювальних робіт та робіт у колодязях. Не проведено технічний огляд котлів. 13 ємкостей для зберігання та перевезення молока не були об лаштовані кінцевими вимикачами, стрічковий транспортер не огороджений, а у машини для фасування масла не було заземлення.

Не краща ситуація і в ПП «Гайсин-м'ясокомбінат», посадові особи та працівники якого не пройшли навчання з охорони праці. На підприємства не було дозволу на експлуатацію машин і механізмів підвищеною небезпекою, а також для виконання робіт підвищеною небезпекою. Працюючі виконували роботи без засобів індивідуального захисту.

Вистачає порушень і ПП «Антарес-Агро» села Кожухівка Теплицького району. Підприємство не отримало дозвіл на виконання зварювальних робіт та зберігання і переробку зерна. В електрогосподарстві не проведено виміри опору ізоляції. Працюючий персонал не пройшов навчання.

У ТОВ ВКП «Терези» відсутній теж дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки. Не проведено експертне обстеження підйомних кранів.

Прес-служба теруправління Держгірпромнагляду

уВінницькій області




До списку новинВпередНазад