Новини

Роботу адміністрації ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» (КЗГО) по створенню безпечних умов праці визнано недостатньою, та такою що потребує вдосконаленню.

Таку оцінку поставлено по завершенню планової всебічної перевірки підприємства, приводом завчасного проведення якої послугували результати розслідування смертельного нещасного випадку, який стався на КЗГО в березні поточного року з слюсарем із збирання металевих конструкцій.

Перевіркою було охоплено 158 виробничих об'єктів у тому числі, що мають машини, механізми та устаткування підвищеної небезпеки. Інспекторами видано в установленому порядку 24 приписи, обов'язкові для виконання, щодо усунення порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто 29 посадових осіб, у 135 випадках запропоновано керівникам структурних підрозділів припинити виконання робіт до усунення виявлених порушень, які могли б спричинити травмування чи несли загрозу здоров'ю працівників.

Виявлені інспекторським складом порушення здебільшого стосувались експлуатації вантажопідіймальних кранів та механізмів, які потребують повного позачергового технічного огляду по закінченню граничного терміну експлуатації.

Аналогічна ситуація і з експлуатацією електропечей дугових сталеплавильних. В кожному з структурних підрозділів підприємства електропечі не пройшли експертне обстеження.

Вісім одиниць технологічних транспортних засобів, які експлуатуються на підприємстві не пройшли технічний огляд і не виведені з експлуатації. Дванадцять одиниць, не зареєстровані в органах Держгірпромнагляду.

Служба управління безпекою праці та охорони навколишнього середовища, яка функціонує на КЗГО, керується «Положенням про службу охорони праці», виконує обов'язки їй не притаманні і загалом не відповідає вимогам чинного законодавства.

На підставі виявлених порушень до адміністративного суду направлено матеріали щодо заборони експлуатації 50 одиниць обладнання вантажопідіймальних кранів.

Перед керівництвом ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» поставлено завдання вжити невідкладних заходів по усуненню порушень вимог нормативних актів з охорони праці та надати до Криворізького гірничопромислового територіального управління інформацію про хід виконання вимог акту всебічної перевірки.




До списку новинВпередНазад