Новини
Вже понад місяць інспектори Державної інспекції нагляду в АПК, СКС, на транспорті, зв'язку та гірничого нагляду теруправління Держгірпромнагляду України у Миколаївській області перевіряють готовність дитячих оздоровчих закладів Миколаївщини до літнього оздоровчо-туристичного сезону. Перевірено, у складі обласної комісії, двадцять п'ять дитячих оздоровчих закладів у Очакові, Рибаковці, Коблево.
За результатами перевірок встановлено, що належним чином підготувалися до літнього сезону більшість оздоровчих закладів. Упорядковані території, проведено санітарне обрізання сухих дерев та гілок. Працівники, які поступають на роботу, ознайомлені з умовами праці в оздоровчих закладах, з небезпечними і шкідливими виробничими факторами.
Але деякі, на жаль, мали суттєві порушення. Не пройшли відповідне навчання нещодавно призначенні директори ДОТ «Надія» (Очаків), ДОТ «Примор'я» (Рибаківка). Дозволи на проведення робіт підвищеної небезпеки не отримали оздоровчі заклади ДОТ «Орлятко», ДОЗ «Космос», ДОТ «Примор'я». Не організовано навчання робітників, які зайняті на роботах підвищеної небезпеки, відсутні схеми руху та знаки обмеження швидкості транспортних засобів на територіях дитячих таборів. На учбовій спортивній базі «Динамо» не проведено паспортизацію будівель та споруд.
Особливу увагу при перевірках інспектори приділили безпечному використанню дитячих ігрових майданчиків. Зафіксовано відсутність актів допуску до експлуатації дитячих ігрових майданчиків у ДОЗ «Альбатрос» та ДОТ «Надія».
Перевірка стану готовності дитячих оздоровчих закладів Миколаївської області триває, про її підсумки буде повідомлено окремо.

Автор: Прес-центр Держгірпромнагляду у Миколаївській області



До списку новинВпередНазад