Новини
На цьому наголошено під час обласної колегії Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації під головуванням заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Володимира Кальніченка, за участю начальників та спеціалістів управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

Під час колегії начальником інспекції територіального управління Держгірпронагляду у Хмельницькій області Вадимом Франко акцентовано увагу учасників засідання на необхідності організації та здійсненні постійного контролю за дотриманням вимог безпеки під час виконання зернозбиральних робіт. Звернуто увагу на те, що більшість нещасних випадків зі смертельними наслідками в сільському господарстві сталися через незадовільний стан виробничих об'єктів та засобів виробництва, а також недосконалості технологічного процесу.

Зроблено акцент на забезпечені, з боку роботодавців, дотримання працівниками виробничої і трудової дисципліни. Проведені інструктажів, навчанні та перевірці знань з питань охорони праці працівникам, які задіяні на роботах підвищеної небезпеки. Допуск до робіт працівників, які пройшли медичний огляд у встановленому порядку. На дотримані вимог безпеки при виконанні виробничих процесів, в частині наявності технологічних карт щодо обробки землі, збирання врожаю та здійснені організаційних заходів (відведення майданчиків для зберігання техніки, паливно-мастильних матеріалів тощо). Обов'язковому дотриманні режиму роботи та облаштуванні місць для відпочинку для запобігання перевантаження та фізичного виснаження працівників.

Колегією прийнято рішення у кожному районі провести засідання, за участю керівників сільгосппідприємств.

Засідання колегії відбулося на базі ТОВ «Нові аграрні технології» (с. Олешин Хмельницького району), під час якої підведенні підсумки роботи за п'ять місяців 2014 року та обговорено стан підготовки до проведення жнив.



До списку новинВпередНазад