Новини

23 червня комісія територіального управління Держгірпромнаглляду у Вінницькій області, яку очолює начальник теруправління Анатолій Коваль, розпочала всебічну перевірку ТОВ «Юзефо — Миколаївська АПК» с. Михайлин Козятинського району (Юзефо-Миколаївський цукровий завод). Під час перевірки, яка триватиме до 27 червня буде перевірено дотримання та виконання нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час проведення сезонних ремонтних робіт.

Анатолій Дмитрович перед початком перевірки провів робочу зустріч з керівництвом ТОВ «Юзефо — Миколаївська АПК», під час якої довів план перевірки та детально зупинився на нещасних випадках, що стались на цукроварнях області впродовж 2012-2013 років.

Охаректеризував причини, які призвели до травмування працівників: незадовільний технічний стан механізмів, невиконання робочими інструкцій з охорони праці, незадовільна організація робочого місця, допуск до роботи працівників без навчання і перевірки знань, відсутність інструктажів на робочому місці та незадовільний контроль посадових осіб за додержанням працівниками інструкцій з охорони праці.

Торік на Вінниччині працювало 9 цукрових заводів. Усі вони готуються до переробки сировини і в цьому році. Аби попередити настання нещасних випадків та дати можливість цукрозаводам завчасно усунути виявлені порушення, теруправління перевірятиме ці підприємства впродовж червня-липня.

Слід зазначити, що всі 9 підприємств вже отримали дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки. Проводять навчання працівників, активно приступили до виконання ремонтних робіт, дослухаються до порад інспекторів теруправління.

По завершенню перевірки буде проведено нараду, під час якої обговорюватимуться проблемні питання цукрозаводу та шлях їх вирішення. А враховуючи те, що в структуру ТОВ «Юзефо — Миколаївська АПК» входять відділки, які займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції, то на нараду будуть запрошені і керівники цих відділків для висвітлення питань з охорони праці під час вирощування та збирання сільгоспсировини.

Прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду

у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад