Новини

За офіційними даними в нашій області на сьогодні налічується десять суб'єктів господарювання, які експлуатують 46 різноманітних атракціонів. Більшість з них є мобільними і за вже усталеною традицією надають послуги відпочивальникам у інших регіонах нашої держави.

Щодо тих, які працюють у Закарпатті, то стан їхньої готовності до сезонної роботи постійно у полі зору фахівців територіального управління Держгірпромнагляду. Нагадаємо, що згідно з діючим законодавством, перевірка об'єктів середнього ступеня ризику (абсолютна більшість «закарпатських» атракціонів є саме такими) може проводитися не частіше одного разу на рік, отож державні інспектори вже мали можливість поцікавитися дотриманням вимог промислової безпеки та станом охорони праці у тих суб'єктів господарювання, які підпадають у визначені законом строки. Результати, на жаль, не надто оптимістичні. Так, у ході перевірок атракціонів, розташованих у Мукачеві та с. Петрово Виноградівського району, було виявлено понад 20 грубих порушень, які суттєво впливають на стан безпеки. На даний час вирішується питання про анулювання двох раніше виданих власникам дозволів на експлуатацію розважальної техніки.

— Подібні перевірки, — розповів начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Михайло САВАРИН, — до завершення сезону будуть проведені по всіх без виключення суб'єктах господарювання, які займаються експлуатацією атракціонів. Підхід фахівців теруправління абсолютно зрозумілий і прозорий — відповідність місця масового перебування населення існуючим нормам безпеки. Сподіваюся на підтримку та взаємодію у цій потрібній для усієї нашої громади роботі з боку органів місцевого самоврядування.




До списку новинВпередНазад