Новини

Теруправлінням Дежгірпромнагляду у Херсонській області перевірено автозаправні станції, обладнані газозаправними пунктами, що належать трьом підприємствам: ТОВ «БЕЛ ОІЛ», ДП «Облгазпостач» ТОВ «Енергобуд» та ТОВ «Яр-3».

Обстеження здійснювалися згідно з планом роботи Держгірпромнагляду та задля недопущення трагедій, подібних до тієї, що сталася у квітні поточного року на автозаправному комплексі «БРСМ-НАФТА» у м. Переяслав-Хмельницький Київської області. Тоді внаслідок вибуху постраждало 12 осіб, шість з яких загинуло.

Під час перевірок подібних об'єктів на Херсонщині державними інспекторами виявлено 142 порушення, до адміністративної відповідальності притягнуто вісім працівників та посадових осіб.

Зокрема, фахівцями теруправління Держгірпромнагляду з'ясовано, що суб'єкти господарювання не мають дозволів Держгірпромнагляду на виконання деяких робіт з підвищеною небезпекою; не проводяться тренувальні заняття за планами ліквідації аварійних ситуацій; не завжди перевіряється придатність автомобільних балонів для їх заправки (наявність обов'язкового тавра та строку чергового опосвідчення балонів); не всі люки колодязів інженерних комунікацій в радіусі 50 метрів від автогазозаправних пунктів ущільнені.

До окружного адміністративного суду надіслано позови про заборону об'єктів, які експлуатуються з порушеннями законодавства з охорони праці.

Територіальне управління Держгірпромнагляду вимагає від роботодавців негайно усунути виявлені порушення, аби не допустити аварій, подібних до тієї, що сталася у Переяславі-Хмельницькому, та нових людських жертв.




До списку новинВпередНазад