Новини
Сприятливі кліматичні умови в цьому році відкривають вагомі перспективи для виробників сільськогосподарської продукції регіону.
Як мінімізувати ресурси та не допустити людських втрат на жнивах сезону 2014 року -таким був лейтмотив семінару сільгосппрацівників Котовського району та підприємств, організацій, які тісно співпрацюють з ними на партнерських засадах.
Семінар організували та провели спеціалісти управління АПК Котовської райдержадміністрації. В роботі взяли участь керівники сільськогосподарських підприємств району, представники державних та наглядових органів, засобів масової інформації та інших організацій, що взаємодіють з аграріями.
Було розглянуто широкий спектр питань стосовно організації ефективної роботи під час жнив. Усім зрозуміло, що серед приорітетних завдань завжди були й залишаються питання безпеки проведення комплексу робіт і збереження життя та здоров'я працюючих.
На семінарі теми безпеки розкривались у більшості виступів, зокрема вони прозвучали і у доповіді начальника Котовського відділу нагляду за промисловою безпекою та охороною праці Володимира Сташевського, який детально зупинився на причинах виробничого травматизму в роботі та запропонував конкретні профілактичні заходи.
Також на семінарі розглядались інші питання, направлені на досягнення найкращих економічних показників роботи та матеріального забезпечення цього комплексу робіт: про зміни в законодавстві щодо технічного контролю сільськогосподарських машин, безпеку під час роботи з песцитидами та іншими шкідливими речовинами, особливості забезпечення протипожежного режиму під час жнив, процесу навчання та перевірки знань робітників, зайнятих на роботах підвищеної небезпеки, організацію проходження медогляду працівників, забезпечення їх відповідним спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту та ін.

Учасники семінару мали можливість вільного спілкування, що навіть створювало атмосферу дискусії, особливо з гострих питань. Але усі досягли згоди в розумінні важливості питання безпеки проведення робіт та основних шляхів забезпечення прийнятого результату.



До списку новинВпередНазад