Новини

Питання дотримання вимог безпеки суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність з приготування та реалізації продуктів харчування (МАФи, мобільні автокав'ярні тощо) з використанням балонів зрідженого газу, розташовані в місцях масового скупчення людей, розглянуто під час засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.


У нараді взяли участь представники територіального управління Держгірпромнагляду у Запорізькій області, керівники обласної державної адміністрації та районних адміністрацій регіону, головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Запорізькій області.

Керівництвом теруправління зазначалося, що порушення вимог безпеки при використанні балонів із зрідженим газом у МАФах та автокав'ярнях під час приготування їжі та гарячих напоїв, несуть потенційну загрозу життю та здоров'ю людей.

З метою забезпечення безпечної життєдіяльності населення та запобігання нещасним випадкам при використанні зрідженого газу в МАФах та автокав'ярнях, розташованих у місцях масового скупчення людей, теруправління перевірило дев'ять суб'єктів господарювання, які у своїй діяльності використовують балони із зрідженим газом. Під час перевірок виявлено майже сотню порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. За результатами виявлених порушень до адміністративної відповідальності притягнуто дев'ять керівників підприємств.

Під час наради акцентовано увагу присутніх на необхідності проходження керівниками та найманими працівниками, які відповідають за безпечну експлуатацію газобалонного обладнання навчання з охорони праці, а також обов'язкової перевірки балонів.

За результатами засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення прийнято низку рішень, спрямованих на посилення заходів з виявлення та припинення несанкційованого використання балонів зрідженого газу суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність з приготування та реалізації продуктів харчування (МАФи, мобільні автокав'ярні тощо). Разом з тим, теруправлінням доведено до їхнього відома основні вимоги законодавства з охорони праці під час експлуатації газобалонного устаткування.

Також теруправління закликало до співпраці органи МВС, ДАІ та обласної влади, до компетенції якої належить контроль за дотриманням вимог безпеки МАФами та мобільними автокав'ярнями.




До списку новинВпередНазад