Новини

У складі комісії ПАТ «Укртансгаз» працює начальник державної інспекції нагляду в нафтогазовому комплексі, хімічній промисловості та охорони надр територіального управління Держгірпромнагляду у Полтавській області Микола Васик. На місце події виїжджав заступник Голови Держгірпромнагляду України Степан Дунас.

В рамках розслідування створено експертну комісію, до якої залучені фахівці Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України та спеціалізованого експертно-технічного центру — фірми «Діалаб» ЛТД.

За інформацією фахівців теруправління, комплексне приладове обстеження стану ділянки магістрального газопроводу, на якій стався вибух, було проведено у 2009 році. На той час відхилень виявлено не було.


Довідка.

Нагадаємо, 17 червня близько 14 год. 20 хв. на Полтавщині неподалік села Червоне Лохвицького району стався потужний вибух на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород». Внаслідок вибуху з подальшим горінням пошкоджено понад 20 м магістрального газопроводу діаметром 1400 мм, прокладеного на глибині приблизно 2,5 м, який обслуговується Лубенським лінійним виробничим управлінням магістральних газопроводів (ЛВУМГ) філії «Київтрансгаз» ПАТ «Укртансгаз». Висота полум`я сягала 100 м, його поширення — на відстань 200-300 м від осередку вибуху.

Нині пожежу ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Перебоїв з транзитом газу до країн Європи не було.

Слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 292 Кримінального кодексу України.




До списку новинВпередНазад