Новини

Теруправлінням Дежгірпромнагляду перевірено автозаправні станції, обладнані газозаправними пунктами трьох підприємств: ТОВ «БЕЛ ОІЛ», ДП «Облгазпостач» ТОВ «Енергострой» та ТОВ «Яр-3».

Обстеження здійснювалися згідно плану роботи Держгірпромнагляду та задля недопущення трагедій, подібних до тієї, що сталася у квітні поточного року на автозаправному комплексі БРСМ-НАФТА у м. Переяслав-Хмельницький Київської області. Тоді, внаслідок вибуху постраждали 12 осіб, з яких 6 загинули.

Під час перевірок подібних об'єктів на Херсонщині, державними інспекторами промислової безпеки та охорони праці виявлено 142 порушення, до адміністративної відповідальності притягнуто 8 працівників та посадових осіб.

Зокрема фахівцями теруправління Держгірпромнагляду з'ясовано, що підприємства не повною мірою виконують комплекс заходів, включаючи систему обслуговування, які забезпечують користування системою автогазозаправних пунктів у справному стані. Суб'єкти господарювання не мають дозволів Держгірпромнагляду на виконання деяких робіт з підвищеною небезпекою. Не проводяться тренувальні заняття за планами ліквідації аварійних ситуацій. Не завжди перевіряється придатність автомобільних балонів для їх заправки (наявність обов'язкового тавра та строку чергового опосвідчення балонів). Ущільнені не всі люки колодязів інженерних комунікацій в радіусі 50 метрів від автогазозаправних пунктів.

До окружного адміністративного суду направлено позови щодо заборони об'єктів, які експлуатуються з порушеннями законодавства з охорони праці.

Територіальне управління Держгірпромнагляду звертається до роботодавців з вимогою негайно усунути виявлені порушення, аби не допустити аварій, подібних до тієї, що сталася у Переяславі-Хмельницькому та нових людських жертв.




До списку новинВпередНазад