Новини

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Запорізькій області протягом першого кварталу 2014 року перевірило підприємства водопровідно-каналізаційного господарства щодо дотримання ними вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки.

Перевірено КП «Водоканал» Мелітопольської міської ради Запорізької області, КП «Кірове» та КП «Новогорівське» Токмацького району Запорізької області. Виявлено 124 порушення законодавства про охорону праці. Найсуттєвіші з них такі: відсутній дозвіл територіального органу Держгірпомнагляду на виконання газонебезпечних, зварювальних та газополуменевих робіт, робіт у колодязях; ремонтні роботи обладнання свердловин та насосних станцій проводяться без оформлення та видачі наряду-допуску; відсутня геологічна служба; не розроблено інструкцію з охорони праці для робітників, що виконують роботи з робочої платформи підйомника; відповідальні працівники, обслуговувальний та ремонтний персонал не пройшли навчання та перевірку знань з охорони праці перед допуском до виконання робіт; не проведено медичний огляд працівникам, які виконують роботи з робочої платформи та ремонтні роботи; відсутній прилад для заміру повітряного середовища під час виконання газонебезпечних робіт у колодязях.

За результатами перевірок видано 17 обов'язкових до виконання приписів щодо усунення виявлених порушень та надіслано до суду три адміністративні позови про застосування заходів у сфері державного нагляду. За порушення законодавства з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 17 посадових осіб, в тому числі двоє керівників.




До списку новинВпередНазад