Новини
Таку оцінку стану охорони праці та промислової безпеки Товариству з обмеженою відповідальністю «Україна 2001» дано на засіданні колегії теруправління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області.

На колегії обговорено виконання підприємством розпорядчих актів, виданих за результатами перевірки у 16 відділках товариства, та виконання посадовими особами ТОВ «Україна 2001» заходів, розроблених комісією з проведення спеціального розслідування нещасного випадку із важким наслідком, що стався з працівником підприємства у вересні минулого року.

З метою створення безпечних умов праці та попередження нещасних випадків на підприємстві рішенням колегії рекомендовано керівництву підприємства посилити контроль за трудовою дисципліною щодо дотримання посадовими особами і працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Зобов'язано отримати дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Забезпечити відповідність матеріально-технічної бази вимогам нормативно-правових актів. Чітко визначити (розподілити) функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючому персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці, технологічних інструкціях. Забезпечити на підприємстві укомплектування служби охорони праці. Здійснювати постійний контроль у відділках щодо проходження водіями перед рейсового медичного огляду.

Довідка: За матеріалами перевірки у шістнадцяти відділках, проведеної у травні поточного року, через порушення вимог безпеки притягнуто до адмінвідповідальності 15 посадових осіб та 2-х працівників. У ході обстежень призупинено експлуатацію дев'яти одиниць обладнання та виконання робіт, виявлено 233 порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці.



До списку новинВпередНазад