Новини

На засіданні колегії теруправління Держгірпромнагляду у Вінницькій області, яка пройшла 17 червня, було проаналізовано стан готовності дитячих та інших оздоровчих закладів до роботи в літній період 2014 року. Нагадаємо, що відповідно плану роботи теруправління протягом березня-травня поточного року були проведені перевірки 23 оздоровчих закладів: 21 дитячих та 2 санаторії для дорослих. З них постійно працюють 8 оздоровчих закладів.

Перевірками було встановлено, що в закладах проводиться певна робота з питань охорони праці — проводиться навчання та інструктажі працівників з питань охорони праці, призначаються відповідальні особи за вирішення конкретних питань з охорони праці тощо.

Порушення вимог нормативно — правових актів з охорони праці, які виявляли інспектори теруправління, усувались в ході перевівірок. Після кожної перевірки проводились наради з посадовими особами та працівниками оздоровчих закладів, на яких розглядалися питання стану охорони праці, підготовки до проведення оздоровчого сезону, безпечного виконання робіт.

Слід зазначити, що як і в попередні роки, в районах області були створені оперативні групи фахівців та проводяться перевірки додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці при розміщенні та функціонуванні дитячих оздоровчих закладів, пришкільних таборів, атракціонів та дитячих гральних майданчиків розташованих на території області. На засіданнях координаційних рад з питань безпечної життєдіяльності населення районних державний адміністрацій розглядаються питання безпечного проведення оздоровчого сезону та організації безпечної експлуатації атракціонної техніки.

Членами колегії була дана оцінка роботи, яка проводиться в оздоровчих закладах щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та прийнято відповідне рішення.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькійобласті




До списку новинВпередНазад