Новини

На засіданні колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Тернопільській області, яке відбулося 13 червня 2014 року, розглянуто й обговорено питання: «Про результати всебічної перевірки стану промислової безпеки у ПАТ «Тернопільгаз».

У засіданні колегії теруправління взяли участь Володимир Гутий — начальник виробничо-технічного відділу ПАТ «Тернопільгаз», Оксана Грушко — начальник відділу охорони праці ПАТ «Тернопільгаз», державні інспектори територіального управління.

Доповідав начальник державної інспекції нагляду в промисловості та за об'єктами підвищеної небезпеки Віктор Мовчан, який констатував, що у ПАТ «Тернопільгаз» стану охорони праці приділяють значну увагу. Працівники підприємства забезпечені спецодягом, спецвзуттям; у всіх управліннях експлуатації газового господарства є інженер з охорони праці. Смертельних або нещасних випадків не зафіксовано.

Проте є проблемні питання, які необхідно вирішувати керівництву ПАТ «Тернопільгаз». Зокрема, забезпечення безперебійного газопостачання та дотримання його режимів і норм одоризації газу підприємствами магістральних газопроводів; контроль за нормами одоризації газу в газових мережах міст і населених пунктів; обсяги робіт із заміни, капітального ремонту газопроводів, устаткування; утримання та експлуатація надземних газопроводів (фарбування, позначення напрямку руху та тиску газу); укомплектованість персоналом технічних служб СПГГ; організація та виконання газонебезпечних робіт; проведення інструктажів абонентів щодо безпечного користування газом; заходи СПГГ щодо недопущення самовільного втручання абонентів в конструкцію, перенесення та влаштування газових приладів, димових та вентиляційних каналів; організація контролю за герметизацією вводів інженерних комунікацій.

Виступили: Володимир Гутий, Оксана Грушко, Віктор Андрійчук, Михайло Лаба.

К о л е г і я в и р і ш и л а:

Інформацію начальника державної інспекції нагляду у промисловості та за об'єктами підвищеної небезпеки Віктора Мовчана прийняти до відома.

Роботу адміністрації ПАТ «Тернопільгаз» щодо створення здорових і безпечних умов праці, виконання робіт з технічного обслуговування і ремонту систем газопостачання визнати задовільною.

Роботу служби охорони праці щодо здійснення контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів з охорони праці вважати задовільною.

Відмітити, що під час всебічної перевірки ПАТ «Тернопільгаз» виявлено ряд порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Голові правління ПАТ «Тернопільгаз» Олегу Караванському:

Усунути порушення вимог нормативно-правових актів, виявлені під час перевірки.

Забезпечити функціонування системи управління охороною праці відповідно до вимог ст.13 Закону України «Про охорону праці».

Доукомплектувати внутрішньо-будинкову службу та службу підземних газопроводів відповідно до нормативної чисельності.

Забезпечити в повному обсязі виконання робіт з технічного обслуговування і ремонту систем газопостачання згідно з розробленими графіками ППР, особливу увагу звертати на наявність актів про перевірку димових і вентиляційних каналів та роботу внутрішньо-будинкової служби.

Посилити пропаганду безпечного використання газу в побуті через засоби масової інформації.

Вжити заходів щодо виявлення і відключення самовільно встановлених газових приладів.

Посилити відомчий контроль за дотриманням вимог нормативно-правових актів з охорони праці в підрозділах підприємства.

Забезпечити працівників підприємства необхідними нормативно-правовими актами з охорони праці.

Начальнику державної інспекції нагляду у промисловості та за об'єктами підвищеної небезпеки Віктору Мовчану вжити заходів щодо посилення державного нагляду за дотриманням вимог нормативно-правових актів у ПАТ «Тернопільгаз».

Розглянуто питання: «Про виконання в територіальному управлінні плану заходів із запобігання корупційним та злочинним проявам».

Доповідала головний спеціаліст-юрисконсульт Оксана Маслюх, яка поінформувала про виконання заходів щодо запобігання корупційним і злочинним проявам у теруправлінні за перше півріччя 2014 року. Зокрема, згідно з планом роботи у теруправлінні проводиться робота щодо запобігання і протидії корупції відповідно до вимог Законів України «Про державну службу», «Про засади запобігання і протидії корупції», інших нормативно-правових актів та наказу Держгірпромнагляду № 218 від 25.10.2010 року.

Роз'яснення основних вимог антикорупційного законодавства проводиться на навчаннях з працівниками теруправління, на нарадах у державних інспекціях згідно з тематичним планом, затвердженим начальником теруправління у січні 2014 р.

Проведено інструктаж з державними службовцями щодо роз'яснення заходів, спрямованих на запобігання та протидію корупції, відповідальність за корупційні діяння.

Забезпечено своєчасне надання сектору з питань запобігання та виявлення корупції Держгірпромнагляду України інформації щодо фактів звернення правоохоронних органів з питань неналежного виконання службових обов'язків посадовими особами теруправління та можливого скоєння корупційних дій.

На офіційному веб-сайті теруправління створено рубрику «Запобігання проявам корупції», на якому розміщено графік особистого прийому керівництвом Держслужби, територіального управління та ДП «Тернопільський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України»; Закони України «Про засади запобігання та протидії корупції» та «Про державну службу»; інші нормативно-правові акти; інформація про телефони довіри сектора з питань запобігання та протидії корупції Держслужби, теруправління та ЕТЦ.

Відповідно до наказу Держгірпромнагляду у липні поточного року буде сформовано звіт про проведену роботу щодо запобігання проявам корупції за перше півріччя 2014 року і розміщено на веб-сайті теруправління.

У першому півріччі цього року корупційних фактів у теруправлінні не виявлено.

К о л е г і я в и р і ш и л а:

Інформацію головного спеціаліста — юрисконсульта Оксани Маслюх прийняти до відома.

Відмітити, що в територіальному управлінні виконується план заходів із запобігання корупційним і злочинним проявам.

Головному спеціалісту — юрисконсульту Оксані Маслюх:

проводити з державними службовцями навчання, надавати правові роз'яснення з питань антикорупційного законодавства;

інформувати керівництво управління, державних інспекторів про внесення змін до чинного законодавства про державну службу та про боротьбу з корупцією.

Зобов'яано державних інспекторів при проведенні перевірок стану промислової безпеки та охорони праці на підприємствах області дотримуватись Законів України «Про державну службу» та «Про засади запобігання та протидії корупції».




До списку новинВпередНазад