Новини

На виконання плану роботи на 2014 рік територіальним управління Держгірпромнагляду у Житомирській області проведено перевірки дотримання Стану промислової безпеки та охорони праці суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність із зберігання та переробки зерна (елеватори, комбікормові заводи, млини тощо).

Перевірку проведено на 14 підприємствах області, які виконують відповідні роботи.

Під час проведення перевірок виявлено понад 160 порушень нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Зокрема встановлено, що окремі суб'єкти господарювання здійснюють господарську діяльність при відсутності дозволу на виконання робіт та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Деякі керівники та посадові особи підприємств не пройшли навчання і перевірку знань з питань безпечного ведення робіт. Технічні випробування автомобільних навантажувачів не проводяться, відсутня їх технічна документація; відсутні датчики підпору на норіях та реле швидкості; не розроблені у встановленому порядку положення, інструкції та інші акти з охорони праці відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці; виробничі будівлі, споруди, машини, механізми, устаткування, транспортні засоби, технологічні процеси не відповідають вимогам нормативно-правових актів з охорони праці; не дотримуються вимоги правил безпеки, інструкцій з безпечного ведення робіт, правил технічної експлуатації, графіків планово-попереджувальних ремонтів, інших галузевих норм і правил, технологій; електрообладнання підприємств не відповідає умовам експлуатації та інші.

За результатами проведених перевірок до адміністративної відповідальності із накладанням штрафу притягнуто 15 працівників, в тому числі 11 керівників перевірених підприємств. А за виконанням виданих приписів та усуненням виявлених під час перевірок порушень встановлено контроль.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Житомирській області нагадує керівникам підприємств про неухильне виконання законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки та здійснення постійного контролю за організацією безпечної роботи на підприємстві.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад