Новини

На засіданні колегії теруправління Держгірпромнагляду у Вінницькій області, яка пройшла 27 березня, було проаналізовано роботу в сфері охорони праці у ПП «Антарис-Агро», ТОВ «Гайсинський молокозавод», ТОВ «Агросвітло» та Липовецькій центральній районній лікарні. На всіх чотирьох підприємствах відповідно до графіка роботи впродовж березня поточного року було проведено всебічні планові перевірки дотримання нормативно-правових актів з охорони праці.

За результатами перевірок на всіх підприємствах було виявлено численні порушення. Зокрема, на підприємствах не функціонує система управління охороною праці, не всі отримали дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання та механізмів підвищеної небезпеки. Не проводиться навчання і перевірка знань з питань охорони праці. Не проводиться технічний черговий огляд та паспортизація виробничих будівель і споруд, тощо.

Керівникам усіх вищезгаданих підприємств були видані обов'язкові до виконання приписи на усунення виявлених порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто посадових осіб, які допустили порушення. Ситуація зі станом охорони праці, яка склалась на підприємствах потребувала негайного заслуховування колегії теруправління.

Під час засідання колегії керівники підприємств та інженери з охорони праці доповіли про хід виконання приписів. На сьогодні більшість порушень нормативно-правових актів з охорони праці усунуто та розроблені заходи щодо покращення стану охорони праці.

Членами колегії була дана оцінка роботі, яка проводиться на підприємствах щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та прийнято відповідне рішення.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькійобласті




До списку новинВпередНазад