Новини

Посадовими особами теруправління встановлено, що у закладах проводиться певна робота з метою забезпечення належного технічного стану будівель та споруд, виконується їх поточний ремонт. Створені служби охорони праці, проводяться інструктажі, навчання та перевірка знань з питань охорони праці у працівників та посадових осіб, призначені особи, відповідальні за електрогосподарство.

Разом з цим виявлено ряд порушень вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці, які можуть створювати небезпеку для персоналу та відвідувачів закладів.

Зокрема, не для всіх професій та видів робіт розроблені інструкції з охорони праці; потребують доопрацювання програми вступного інструктажу; не здійснюється достатній та належний нагляд за безпечною та надійною експлуатацією виробничих будівель та споруд; не проведено вимірювання опору ізоляції та опору заземлюючих пристроїв; введені в експлуатацію електричні плити, що не мають заводських марок і паспортів з відмітками типу, напруги, потужності і сили струму тощо.

За результатами проведених перевірок керівникам суб'єктів господарювання видані відповідні розпорядчі документи з вимогою усунення виявлених порушень, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 осіб, з них 2 — перші керівники.

До Чернігівського окружного адміністративного суду подано позовну заяву щодо заборони експлуатації двох електричних плит, які встановлені у сезонному дитячому закладі оздоровлення та відпочинку……




До списку новинВпередНазад