Новини
2 червня 2014 року близько 18.45 на дитячій механізованій каруселі, яка встановлена біля торгового центру «Даринок» у Деснянському районі Києва було травмовано двоє дітей.

Під час посадки дітей на карусель, двоє з них передумали кататися. Оператор атракціону відстебнув з їх посадкових місць паски безпеки та вивів дітей за межі атракціону. Повернувшись на місце оператора, він запустив карусель та, при цьому, не застебнув карабіни пасків безпеки на посадкових місцях.

Коли рушила карусель ці паски безпеки застрягли у щілинах підлоги атракціону, яка устелена керамічною плиткою. Під час обертання каруселі двоє сидінь були заблоковані.

Оператор одразу вимкнув привід обертання. У цей час паски безпеки вивільнилися із щілин підлоги. В результаті динаміки, заблоковані посадкові місця зіштовхнулися. Внаслідок цього двоє дітей отримали легкі травми.

16 червня поточного року територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві спільно з прокуратурою Деснянського району буде проведена перевірка зазначеного атракціону та інших атракціонів, які розташовані у районі.

Довідка:

Зазначений атракціон на даному місці встановлений вперше на початку травня цього року.
Технічний огляд після монтажу атракціону проводила ТОВ «Карола» в травні місяці 2014 року. Зауважень до технічного стану атракціону не було.
Представник теруправління на нове місце після монтажу атракціону власником не був запрошений.
Перевірка атракціонів ФОП «Кровкін», які розташовані біля ТЦ «Даринок» не проводилась, у зв'язку із дією Закону «Про особливості здійснення державного нагляду».



До списку новинВпередНазад