Новини
Сьогодні у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Київській області відбувся брифінг для журналістів на тему: «Організація безпечної експлуатації атракціонної техніки у парках та місцях відпочинку людей у Києві та Київській області».



Представників засобів масової інформації поінформовано з таких питань:



1. Правове поле, у рамках якого територіальним управлінням проводяться перевірки атракціонів. (Повноваження та обмеження у роботі).

2. Порядок проведення перевірок.

3. Результати цьогорічних обстежень атракціонної техніки.

4. Головні порушення на атракціонах.

5. Відповідальність за технічний стан атракціону та допущення нещасного випадку під час дозвілля на атракціоні.

6. Документація, яка необхідна для безпечної експлуатації атракціону.

7. Обставини та причини випадку на каруселі, яка розміщена біля ТЦ «Даринок».

8. Поради відвідувачам атракціонів.



Коментар надав начальник державної інспекції нагляду за підйомними спорудами та об'єктами котлонагляду ТУ Олексій Степаненко.

Довідка:

У квітні — травні 2014 року теруправлінням перевірено 63 атракціони підвищеної небезпеки, які експлуатують 19 суб'єктів господарювання у Київській області та м. Києві. Під час перевірок виявлено 66 порушень нормативно-правових актів з охорони праці. За результатами перевірок відповідно до чинного законодавства України, направлено позивну заяву до суду щодо зупинки двох атракціонів підвищеної небезпеки (колесо огляду та карусель «Лебеді» у Голосіївському парку ім. М. Рильського).

За допущення порушень до адміністративної відповідальності притягнуто 4 особи.

Основні порушення: відсутній проект розміщення атракціону; номер і дата наказу про призначення працівника, відповідального за утримання у справному стані відсутні в паспортах атракціонів; кабіни операторів атракціонів не забезпечені вогнегасниками та засобами першої медичної допомоги; несправний пристрій для зрівнювання натягу каната; не всі пасажирські модулі атракціону обладнані пристроями фіксації відвідувачів; при візуальному огляді виявлено зношення канатів, що перевищує дозволені нормативи.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад