Новини
Фахівцями теруправління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області перевіряються суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність із зберігання та переробки зерна (елеватори, комбікормові заводи, млини).

Під час перевірок особлива увага звертається на загальний стан охорони праці, дотримання вимог безпеки у механізованих зерноскладах та виконання раніше виданих розпорядчих документів.

Підприємствам необхідно звернути увагу на системні порушення, які повторюються з року в рік. Зокрема, за результатами минулорічних перевірок, у більшості перевірених суб'єктів господарювання норії не обладнані вибухорозрядниками. З порушеннями вимог здійснюється допуск до експлуатації обладнання та механізмів, небезпечні зони яких не закриті захисним огородженням. Для проведення тимчасових вогневих робіт не видаються наряди-допуски. Використовуються газозварювальні різаки, кисневі рукава, редуктора, манометри, що не пройшли періодичного випробовування. Допускається експлуатація кабелів не захищених від механічних пошкоджень. Електророзподільні шафи та щитки не мають знаків безпеки, відсутні електричні схеми та написи тощо.

Результати перевірок розглядатимуться на підсумковій нараді, наприкінці червня, за участю керівників, інженерів з охорони праці та пожежної безпеки підприємств зі зберігання та переробки зерна.

Контроль за станом промислової безпеки на хлібнопереробних пунктах буде посилено в сезон надходження зерна нового врожаю.



До списку новинВпередНазад