Новини
З метою запобігання аваріям, пов'язаних з експлуатацією баштових вантажопідіймальних кранів фахівцями нагляду за підіймальними спорудами проводиться моніторинг експлуатації баштових кранів в м. Києві.

Під час моніторингу встановлено факти грубого порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці на будівельному майданчику на перетині вул. Г.Гонгадзе та пр. Правди у Подільському районі.



Зокрема, з'ясовано, що два баштові крани установлені з порушенням вимог щодо забезпечення флюгерного режиму, а саме: крани установлено на будівництві таким чином, що у разі дії сили вітру на балочну стрілу крану унеможливлюється вільне обертання її на 360 градусів. Також існує ймовірність зіткнення металоконструкцій кранів внаслідок недотримання мінімальної відстані між кранами та знаходження їх стріл в одній площині.



Окрім того, фахівцями встановлено, що крани експлуатуються без рішення наглядового органу на їх пуск у роботу після монтажу на новому місці.

Нагадуємо:


17 травня цього року у м. Харкові сталося падіння баштового крана, внаслідок порушення вимог експлуатаційної документації щодо забезпечення безпечного знаходження крана після завершення роботи.
Внаслідок аварії шестеро людей постраждало, з яких троє загинуло.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад