Новини

Інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Полтавській області перевірили дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації ліфтів. За результатами планових перевірок до Полтавського окружного адміністративного суду теруправлінням було надіслано адміністративні позови про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду стосовно заборони виконання робіт під час експлуатації 15 ліфтів (Лубенське комунальне житлово-експлуатаційне управління).

Приводом для заборони стало непроведення власником експертного обстеження та позачергового технічного огляду ліфтів, які відпрацювали понад 25 років. Крім того, перевірками виявлено низку порушень, що суттєво впливає на якість обслуговування ліфтів та може призвести до травмування працівників обслуговувальних організацій під час виконання ремонтних робіт.

Полтавський окружний суд виніс постанову, згідно з якою до Лубенського комунального житлово-експлуатаційного управління застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду шляхом зупинення виконання робіт, пов'язаних з експлуатацією 15 пасажирських ліфтів. Однак, незадоволене постановою суду підприємство подало апеляційну скаргу. За результатами її розгляду постанову суду першої інстанції залишено без змін.

Довідка.
У житлових будинках міст Полтавщини встановлено 2 311 пасажирських ліфтів, із них майже 45 % відпрацювали термін служби понад 25 років. Майже у 60 % ліфтів відсутнє освітлення. Також власниками ліфтів недостатньо приділяється увага щодо проведення ремонтів будівельної частини ліфтових шахт, а близько 30 % ліфтів потребують ремонту машинних приміщень, що, в свою чергу, призводить до виходу ліфтів із ладу внаслідок потрапляння вологи, будівельного пилу та штукатурки на елементи ліфтів.




До списку новинВпередНазад