Новини

Внаслідок цього в ТОВ «АгроКІМ» допущено значну кількість порушень вимог нормативно-правових документів з охорони праці, в тому числі — відсутні дозволи на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Перевіркою встановлено, що в ТОВ «АгроКім» не здійснюється контроль за безпечною експлуатацією машин, механізмів та обладнання, а саме: кран-балкам не проведено технічний огляд спеціалізованою організайією; не проводиться технічне обслуговування запірної арматури на газопроводах та газового обладнання зерносушок; не визначена та не забезпечена достатня кількість електротехнічних працівників; електроустановки понад 1000В експлуатуються з порушенням вимог безпеки; не проведено випробування лебідок для спуску працівників в силоса тощо.

За результатами перевірки до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 4-х посадових осіб та 2-х працівників. Подано позовну заяву до суду щодо заборони експлуатації кількох одиниць обладнання та виконання окремих видів робіт. Керівництву ТОВ «АгроКім» видано 6 приписів. Їх виконання знаходиться на контролі теруправління.

Довідка

Основні напрями діяльності ТОВ «АгроКІМ» — вирощування зернових та технічних культур, зберігання та доробка зерна. Загальна чисельність працюючих на підприємстві — 306 осіб. На роботах з важкими та шкідливими умовами праці зайнято 35 осіб, в тому числі — 6 жінок. В господарстві налічується 32 одиниці машин, механізмів. устаткування, підвищеної небезпеки, а також, 4 види робіт підвищеної небезпеки.




До списку новинВпередНазад