Новини
Наприкінці травня 2014р. інспекторами Котовського відділу промислової безпеки та охорони праці проведено оперативну перевірку об'єктів підвищеної небезпеки комунального підприємства «Красноокнянський комунальник», хлібозавода Красноокнянського районного споживчого товариства, сільськогосподарського виробничого кооперативу «Ставровський».
Під час перевірки виявлено 60 порушень нормативних актів з охорони праці, з яких 8 загрожують життю та здоро'ю працюючих:
— в територіальному управлінні Держгірпронагляду в Одеській області не отримано Дозвіл на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки;
— не проведені в установлені терміни профілактичні випробування та вимірювання електрообладнання установи;
— комплектування електротехнічного персоналу електрозахисними засобами не відповідає вимогам нормативно-правових актів з питань охорони праці;
— на підприємстві немає необхідної кількості електротехнічних працівників відповідної кваліфікації;
— не проведено опосвідчення безпечного стану електроустановок.
У перевірених підприємствах не функціонує система управління охороною праці.
Посадовими особами підприємств та працівниками не виконуються посадові і виробничі інструкції, що є результатом небезпечної експлуатації машин та механізмів підвищеної небезпеки.
Більшість працівників підприємств невчасно проходять навчання і перевірку знань з охорони праці та електробезпеки .
Відсутня технічна документація з експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки згідно вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
За результатами перевірки керівникам підприємств видано акти перевірки та приписи щодо усунення недоліків в установлені терміни.
На керівників вищезгаданих підприємств накладено адміністративні стягнення.



До списку новинВпередНазад