Новини

Теруправлінням Держгірпромнагляду у Житомирській області проведено засідання колегії із заступником директора ТОВ «Житниця» про стан охорони праці на підприємстві. На засіданні заслухали та обговорили звіт заступника директора ТОВ «Житниця», виступи членів колегії та посадових осіб теруправління.

Виходячи з матеріалів розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 13 травня 2014 року, та позапланової перевірки стану охорони праці, колегія встановила ряд порушень вимог нормативно-правових актів про охорону праці.

Як показало розслідування основною причиною нещасного випадку на підприємстві є низька виконавча дисципліна як працівників, так і керівників виробничих підрозділів: відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази з питань охорони праці та промислової безпеки під час виконання робіт на висоті, не розроблений перелік робіт з підвищеної небезпеки та план-графік проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, працівники допускаються до самостійної роботи без проходження стажування на робочому місці.

З метою недопущення в подальшому подібних нещасних випадків, колегія теруправління признала роботу керівництва ТОВ «Житниця» незадовільною. Запропонувала притягнути до дисциплінарної відповідальності осіб, які допустили порушення, що призвели до нещасного випадку, та забов'язала усунути усі порушення, виявленні в ході розслідування.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад