Новини

Під час засідання колегії Криворізького гірничопромислового теруправління за участі першого заступника Голови Держгірпромнагляду України Віктора Шайтана обговорено результи перевірок стану охорони праці та промислової безпеки на шахтах «Ювілейна», імені Фрунзе, допоміжних цехів ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка» та ТОВ «КРИВОРІЖШАХТОБУД», яке виконує гірничопрохідницькі та гірничокапітальні роботи на ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка».

Напередодні засідання колегії відбулось знайомство керівників Держгірпромнагляду з порядком ведення на шахтах робіт з видобутку залізної руди, зокрема, на шахті «Ювілейна».

Під час спуску на горизонт 1260 м члени колегії ознайомились з технологічним процесом проходки підняттєвих виробок з використанням комбайна Rino. В блоці 7-9 даного горизонту — з веденням очисних робіт. Перебуваючи на штрек-майданчику в осях 67-65 горизонту 1257м, спостерігали ведення нарізних робіт. Також члени колегії піднялися на баштовий копер, де мали можливість познайомитись з роботою скіпової та клітьової підйомних машин.

На засіданні колегії за участі керівників та головних фахівців обох підприємств керівництво Служби та теруправління обговорили найбільш суттєві зауваження, які виникли під час перевірки.

Першочергово акцентовано увагу на своєчасності та якості ведення технічної документації на дільницях шахт. Зокрема, формальне проведення інструктажів, неповне заповнення журналів, невідповідність паспортів кріплення реальним умовам, несвоєчасна перевірка знань у працівників.

Розглянуто питання зберігання та транспортування балонів з киснем та ацетиленом, ведення газозварювальних робіт. Обговорено недотримання графіків ремонтних робіт стволів, необхідності ремонту вантажопідйомних механізмів, провітрювання гірничих виробок.

Наголошено на якості ведення розслідувань нещасних випадків та поліпшенні стану травматизму на підприємствах.

Роботу керівництва обох підприємств з питань організації і забезпечення безпечного ведення робіт та експлуатації обладнання визнано задовільною.

Загалом під час всебічної перевірки ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка» інспекторами виявлено 354 порушень. У 16 випадках рекомендовано призупинити виконання робіт та експлуатацію устаткування, до адміністративної відповідальності притягнуто 26 посадових осіб. Перевіряючи ТОВ «КРИВОРІЖШАХТОБУД», наглядовцями виявлено 64 порушення, видано 11 розпорядчих документів, у двох випадках рекомендовано негайно зупинити ведення робіт, четверо посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Довідка.
З 20 до 30 травня 2014 року під керівництвом першого заступника Голови Держгірпромнагляду Віктора Шайтана фахівцями Криворізького теруправління було проведено всебічні перевірки стану охорони праці та промислової безпеки на ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка» (шахта «Ювілейна», шахта імені Фрунзе та допоміжні цехи підприємства) та ТОВ «КРИВОРІЖШАХТОБУД».

Всебічну перевірку проведено відповідно до плану роботи Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.




До списку новинВпередНазад